O Dr. Miroslavu Trkovniku

dr. Miroslav Trkovnik Doktor Miroslav Trkovnik treća je generacija ugledne znanstvene i zdravstvene obitelji.

Njegov djed, dr. Miroslav Posmodi (1896.-1962.) glasoviti je bakteriolog, prvi ravnatelj varaždinskog Higijenskog zavoda. Nakon studija medicine u Insbrucku i Grazu, specijalizira bakteriologiju u Beču, Kielu, Hamburgu i Berlinu, te se upisuje ne samo u hrvatsku povijest javnoga zdravstva. Kao suradnik Svjetske zdravstvene organizacije radio je na mnogim istraživačkim projektima u Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Švedskoj.

Otac Dr. Miroslava Trkovnika, akademik Mladen Trkovnik (rođen 1933.) redovni je član Akademije nauka Bosne i Hercegovine. Bio je šef katedre za organsku kemiju na PMF Univerziteta u Sarajevu, jedan je od osnivača Medicinskog fakulteta u Banja Luci, redoviti profesor organske kemije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gostujući profesor Univerziteta u Heidelbergu pri Njemačkom saveznom centru za rak.

Duga i uspješna karijera znanstvenika kemičara ostavila je i značajne medicinske tragove. Njegovih više od petnaest znanstvenih patenata realizirani su tijekom znanstvenog rada u Bosnalijeku, Sarajevo, u znanstvenom institutu farmaceutske industrije Pliva, Zagreb te tijekom znanstvenog rada na projektima u Europi i Americi. Sveukupni dosadašnji znanstveni rad rezultirao je i s otkrivanjem preko tri tisuće novih spojeva te objavljivanjem više od dvjesto stručnih znanstvenih publikacija.

Dr. Miroslav Trkovnik (1963.) liječnički unuk i kemičarev sin, nije krenuo utabanim stazama sveučilišne karijere, ali je zajedno s ocem koautor nekoliko važnih patenata. Empiričar koji više voli raditi s bolesnicima. Njegovu biografiju upotpunjava i dugogodišnja primjena spoznaja tradicionalne narodne medicine. Koristeći se novim dostignućima moderne znanosti, ali i drevnim receptima razvija liniju biljnih pripravaka, ljekovitih kapi i obogaćenog meda, djelotvornih za podizanje općeg imuniteta, uklanjanja teških nuspojava kemo-terapija i drugih zdravstvenih tegoba, kao što su kronične bolesti jetre, respiratorni problemi, bolesti organa probavnog sustava, poboljšanje cirkulacije i detoksikacija organizma. Prehrambene i imunološke pripreme sportaša prije velikih natjecanja također su u fokusu njegovog rada.

GetLine Formula, koju razvija dr. Miroslav Trkovnik, plod je višegodišnjeg težnje njega i njegove obitelji za osiguravanjem «optimalnog funkcioniranja organizma», interdisciplinarnom doktrinom koja će pomoći pojedincu da obnovi funkciju crijevne flore, normalizira metaboličke funkcije i regulira tjelesnu masu, bez štetnih posljedica na njegovo zdravlje.

Informacije o preparatima Heparmed, Antineoplazmin, Detox, Venosan, Cirkumed možete dobiti pozivom na broj dr. Miroslava Trkovnika: 00385 98 312578.